Jokaisesta päivästä voi tehdä elämisen arvoisen palvelutalossakin

Saarenkodissa olemme miettineet ajankäytömme niin, että jokaisessa päivässä olisi jokaiselle asukkaalle jotakin mukavaa.

Millainen paikka palvelutalo Saarenkoti on?

Jokaisen aika ja elämäntarina on arvokas loppuun asti. Muistisairas tarvitsee hyväksymistä ja sitä että hänet kohdataan edelleen arvokkaana ihmisenä. Viimeisten vuosien sisältöön me voimme yhdessä vaikuttaa vierellä kulkien.

  • Laaja-alainen ammattilaistiimi huolehtimassa läheisesi hyvinvoinnista.
  • Oma sitoutunut henkilökunta.
  • Tutut hoitajat ja omahoitajajärjestelmä edistävät yksilöllistä elämänlaatua.
  • Viriketuokioita vanhuksen voimavarojen mukaan, turvallinen ulkoilumahdollisuus
    ympäri vuoden.
  • Saarenkodin eettiset periaatteet ovat osallisuus, tasavertaisuus ja turvallisuus.

Näin Saarenkodissa eletään

Tavallista arkea pienine iloineen,
yhdessä eläen

Elämisen rikkaus ei vaadi ihmeitä. Mukavat arkiset hetket ovat parasta palvelutalossakin. Siksi Saarenkodin hoitajat panostavat läsnäoloon ja yhdessäoloon asukkaiden arjessa. Meillä katsotaan televisiota yhdessä, jutellaan, kahvitellaan ja vietetään verkkaisia sunnuntaita.

Läheisesi saa omia suosikkihetkiä

Mistä sinun läheisesi erityisesti tykkää? Nimetty omahoitaja tekee hänen kanssaan säännöllisesti juuri niitä asioita. Omahoitajahetki voi tarkoittaa esimerkiksi käsien rasvausta, hierontaa, juttelua, leipäjuustokahvit tai tulisteluhetkeä nuotiolla kodassa.

Harrastetta ja viihdettä, vaikka pieneksikin hetkeksi

Elämä palvelutalossa näyttää tapahtumattomalta, mikä voi huolettaa omaista. Haluamme tuoda esille, että hauras vanhus jaksaa mieleistäkin tekemistä vain vähän aikaa. Siksi me Saarenkodissa panostamme lempeään arkeen, jossa on virikehetkiä asukkaiden voimavarat huomioiden. Ei niin pientä iloa, ettei se järjestyisi.

Joka viikoksi henkilökunta ideoi virikkeitä, kuten askartelua, taidetta tai musiikkiesityksiä. Saarenkodissa pääsee halutessaan pihahommiinkin.

Saarenkodin vanhuksilla on oma piha jonne pääsee ympäri vuoden

Saarenkodin onni on aidattu, viihtyisä sisäpiha. Kesäisin yhteinen olohuone jatkuu ulos kukkivaan puutarhaan, jonne asukkaat voivat mennä turvallisesti omin päin.

Hyvällä säällä katamme usein päiväkahvit ulos aurinkoon. Tunnelmallisessa kodassa tarkenemme paistaa makkarat ja keittää nokipannukahvit talvellakin. Erikoisvalmisteisten talvivaatteiden ansiosta voimme viedä asukkaat nauttimaan talvipäivästä.

Palvelutalo saarenkodin kuulumisia

Sunnuntaiaamun ajatuksia.

Mitä hän miettii? Sitä me hoitajatkin usein ihmettelemme. Emme mekään perille pääse, vaikka päivittäin heitä hoidamme. Ehkä tuo haarukka on laitettu talteen tuonne taulun taakse? Aamiastarjotin on...

lue lisää

Minä se yhä olen

Joskus voi tulla päivä…. Jolloin levitän puuroa lusikalla leipäni päälle… Sekoitan ruokaani loputtomiin, enkä salli minua autettavan… Asettelen leivän sievästi maitolasiin ja lisään sinne vielä...

lue lisää

Miten jaksan olla vanhustyössä

Yksi hoitajistamme oli päivittänyt omalla profiilillaan tämmöisen mukavan päivityksen. Kysyin luvan ja jaan sen nyt Saarenkodin sivuille. Tästä nousee se muistisairaan hoitamisen ydin. Puhutaan...

lue lisää

Kevään vapahdus

Kevään vapahdus Talvi tulee hissukseen. Emme huomaakaan kun lisäämme vaatetta, sytytämme valoja ja joulun lähestyessä kynttilöitä. Kylmä hiipii, jäädyttää maan ja pienet lätäköt ritisevät jalkojemme...

lue lisää

Maalaustuokio

Roin kulttuuritoimen mahdollistama maalaustuokio tänään. Kuvataiteilija Mari Riikonen toi mukanaan värit ja muut materiaalit. Taustalla soi musiikki ja mitään kuvaa ei tarvinnut maalata. Mitä tuli...

lue lisää
Skip to content