Pikkujoulu Kotipihlajassa

Ulkona tihuuttaa vettä, tuulee ja harmaata on. Ulos katsoessa mieli ei kovin kohoa. Melkein synkistyy. Marraskuuta mennään puolessa välissä. Adventtiin on kaksi viikkoa.Pidetään pikkujoulu!Se ilo tulee siinä pikkuhiljaa. Pipareiden leivonta, torttujen kulmien kääntely, osallistuminen, osallistaminen, osallisuus…

Kaikki kuulevat pianolla soitetut kappaleet. Aino soittaa kauniisti. Leppoisassa tunnelmassa alkaa piparkakku tuoksua. Glögin kirpeä maku hyväilee suuta. Torttu, piparkakku ja konvehdit. Totutut joulun maut.Joku heistä tutkii kangaskappaletta kädessään. Hän ei enää kykene yhteiseen tekemiseen. Saavuttaako tunnelma hänetkin? Uskomme että saavuttaa. Itse hän ei sitä enää sanoin kerro. Pieni hymy häivähtää hänenkin kasvoillaan. Aivan pienen hetken vierailee ilo. Herättääkö tuoksu muiston? Oliko sävel turvallinen ja lämmin?