Ajankohtaista

TIEDOTE omaisille ja muille vierailijoille

Influenssakausi on meneillään ja lisäksi koronaepidemia uhkaamassa.

Koronaviruksen eli Covid-19 epidemian ennaltaehkäisy ja sen leviämisen hillitseminen on nyt tärkeää! Vanhukset ja immunopuutoksesta kärsivät ihmiset ovat riskiryhmässä sairastua, ja meillä on velvollisuus suojella erityisesti näitä ryhmiä sairastumiselta.

Rovaniemen kaupunki on päättänyt toimenpiteistä koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Päätösten taustalla ovat maan hallituksen torstaina 12.3. antamat suositukset. Saarenkylän Vanhustenkotiyhdistys ry. ja sen palveluasumisen yksiköt noudattavat Rovaniemen kaupungilta saamiaan ohjeita.

Tällä hetkellä tilanne Rovaniemellä on rauhallinen. Todennäköistä kuitenkin on, että tartuntoja tulee ilmenemään myös Rovaniemellä. Tässä tilanteessa on erityisen tärkeää, että viruksen leviämistä hillitään käytettävissä olevin toimin.

Kaupunki kieltää vierailut tehostetun palveluasumisen, hoivan ja kuntoutussairaalan yksiköissä. Vierailut kielletään myös niissä palvelupaikoissa, joista kaupunki hankkii palveluja ostopalveluna. Koskee siis palveluasumisen yksiköitä Kotipihlaja, Saarentupa ja Saarenkoti.

Lisäksi suositellaan, että kotihoidon piirissä tai muuten riskiryhmään kuuluvien luona ei vierailtaisi infektio-oireisena tai mikäli on palattu koti- tai ulkomaanmatkalta alle 14 vuorokauden kuluessa.

Rovaniemen kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä seuraa aktiivisesti koronavirustilanteen kehittymistä ja päivittää sekä kuntalaisille että kaupungin henkilöstölle suunnattuja ohjeistuksia. Kaupungin verkkosivuille on tehty koontisivu rovaniemi.fi/koronavirus, jonne päivitetään kaikki ajantasaiset ohjeistukset. Kuntalaisia kehotetaan seuraamaan kaupungin tiedottamista aktiivisesti.

Saarenkylän Vanhustenkotiyhdistys päivittää omaa ohjeistustaan näille verkkosivuille www.saarenkoti.fi tilanteen mukaan. Voitte myös halutessanne olla yhteydessä suoraan yksiköihin:

Kotipihlaja
040 - 7116201

Saarentupa
040 - 7116203

Saarenkoti
040 - 7116205

Toiminnanjohtaja
Jarmo Palo
040 - 5373460