Laulaminen ja musiikki lisää iloa

Syvästikin muistisairaan sisintä koskettaa musiikki. Joku rakas laulu, taikka sävel jostakin kaukaa kaukaa… Voi avata jonkin muistin luukun ja näemme hänen tapailevan laulun sanoja…hänenkin, jolla ei ole enää sanoja puhumiseen.Toinen ei avaa suutaan laulaakseen mutta sulkeekin silmänsä ja huojuttelee itseään.Kolmas katselee tarkkaan ympärillä laulavia, Aino- tai Reinotossut tai nykyisin myös crocsit alkavat naputtaa lattiaa…Sitten on niitä, jotka laulavat vielä täysin rinnoin, lukevat sanat paperista.Jopa jotkut afaatikot pystyvät laulamaan, vaikka eivät pysty puhumaan.Laulu ja laulaminen on niin mukavaa.Siihen ei tarvita suuria suunnitelmia. Laulu on siellä missä tarvitaan. Työn lomassakin. Monta muistisairaan pesutilannetta, kynnenleikkuuta, tikkien poistoa voi hoitaa laulaen. Silloin unohtuu se ikävämpi puoli, jää vain mukava laulu.Tässä julkaisussa me laulamme porukalla suunnitellusti. Sanna soittelee pianoa.Kuvassa myöskin päivänsankari, jolle omistettiin videoitu laulu?