TAITEILIJARESIDENSSI /kesä 2020

Saarenkylän Vanhustenkoti ry on hoivayksiköissään tuottanut taiteilijaresidenssitoimintaa kesäisin vuodesta 2016 alkaen. Tavoitteena on ollut aktivoida taide-elämää hoivayksiköissä niin, että taiteen käyttäminen hoivatyön keinona lisääntyisi. Aikaisempien vuosien residensseihin voi tutustua täällä saarenkodin weppisivuilla kuin myös saarenkodin ja kesäkahvila mansikin facebook sivustoilla. Viimekesän 2019 residenssistä on myös oma Saarenvalo facebook sivustonsa.   

Taiteilijaresidenssitoiminnasta on syntynyt pysyväluonteinen jokakesäinen tapahtuma, joka toteutetaan nyt kesällä 2020 jo viidennen kerran. Kesän 2020 taiteilijaresidenssin suunnitelma on ELÄMÄNI MAKU musiikkiprojekti.

Saamme vieraiksemme kaksi musiikkialan opiskelijaa Vilma Niemistön ja Erno Puurusen. Heidän kesänsä kuluu asiakkaittemme parissa musiikki- ja tarinatuokioita pitäen. Tarkoitus on, että he kokoaisivat asiakkaittemme tarinoista runoja, kertomuksia ja mahdollisesti myös saattaisivat tarinat musiikin muotoon.

Tällainen taiteilijaresidenssi palvelutalon sisällä toteutettuna on juuri nyt erittäin hyvä käytännön ratkaisu. Olemmehan joutuneet ja joudumme myös jatkossa vielä jonkin aikaa rajoittamaan niin vierailuja kuin ulkopuolisia esiintymisiä yms. yksiköissämme. Nyt kun saamme taiteilijat tänne itsellemme niin se antaa ihan eri ulottuvuuden asiakkaittemme hyvinvointiin.

Odotamme innolla, että Vilma ja Erno saapuvat meille, TERVETULOA.